واکنش پلیس به مرگ کودک چهار ساله در خودرو + جزییات-راهبرد معاصر

واکنش پلیس به مرگ کودک چهار ساله در خودرو + جزییات

هفتم خرداد یک کودک چهار ساله در یک خودروی پژو پارس در منطقه حکیمیه به دلیل گیر کردن گردنش بین شیشه و چهارچوب خودرو به کام مرگ فرو رفته است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۴۸۴

به گزارش راهبرد معاصر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ضمن ابراز تأسف از مرگ تلخ پسربچه چهارساله که سرش بین شیشه پنجره ماشین گیر کرده بود، گفت: چرا خودروهای ما حداقل آپشن‌های خودروهای خارجی را ندارند؟!

 چند روز پیش خبری مبنی بر مرگ تلخ یک پسربچه چهارساله در خودروی پرشیا، منتشر شد.

ماجرای مرگ تلخ این کودک از این قرار بود که شنبه؛ هفتم خرداد ماه، مرگ پسربچه چهارساله‌ای در یک خودروی پژوپارس در میدان والفجر منطقه حکیمیه به مرکز فوریت‌های پلیسی 110 گزارش داده شده بود؛ مأموران کلانتری 146 حکیمیه در محل با جسد پسربچه چهار‌ساله‌ای مواجه شدند که در خودروی پدرش به‌دلیل آسیب بر گردن و خفگی فوت شده بود.

بررسی‌ها نشان داد، این کودک چهارساله به‌دلیل گیر کردن گردنش بین شیشه و چهارچوب خودرو به کام مرگ فرو رفته است، تحقیقات ابتدایی مشخص کرد، این کودک با پدرش برای خرید راهی یک فروشگاه شدند که پس از توقف خودرو این حادثه دلخراش رخ داده است.

در گام بعدی مشخص شد هنگامی که پدر کودک به‌قصد خرید راهی فروشگاه شده است، گردن پسرش از پنجره خودرو بیرون بوده است، در همین حین، پدر این کودک با زدن ریموت ماشین، درهای خودرو را قفل کرده است و به‌دلیل اینکه در این لحظه، کودک خردسالش، سر خود را از پنجره ماشین بیرون آورده بود، سر این کودک بین شیشه و چارچوب در خودرو گیر می‌کند و مرگ تلخ این کودک به‌دلیل خفگی رقم می‌‌خورد!

همچنین مأموران پلیس در ادامه متوجه شدند پدر متوفی هنگام حادثه متوجه درخواست کمک‌خواهی فرزندش نشده و برای انجام کار خود، راهی فروشگاه شده است.

در همین رابطه با سرهنگ عین‌الله جهانی؛ معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور گفت‌وگو کردیم؛ وی با ابراز تأسف از بروز چنین حادثه‌ای به تسنیم گفت: چرا باید با بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی‌ها، جان عزیزانمان را از دست بدهیم.

وی یادآور شد: 18 درصد از افرادی که در تصادفات و سوانح ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند، زیر 18 سال سن دارند لذا به‌نظر می‌رسد در راستای پویش 18 ـ 18 که توسط پلیس راهور راه‌اندازی شده است، همه به این پویش بپیوندیم و مراقب فرزندان خود باشیم.

این مقام انتظامی افزود: درست است که این حادثه، حین رانندگی پدر نبوده است اما مسائل مربوط به رانندگی و اتفاقات سوانح مربوط به خودرو، فقط متوجه زمان رانندگی نیست و باید در زمان توقف و پارک نیز به مسائل ایمنی توجه کنیم.

جهانی متذکر شد: به‌طور مثال می‌گوییم حین پارک خودرو در سرازیری، فرمان خودرو به‌سمت راست متمایل، خودرو در دنده عقب گذاشته و ترمز دستی بالا کشیده شود، تا خودرو حرکت نکند و در صورت حرکت احتمالی نیز ضمن برخورد با جدول، از حرکت بازایستد یا اینکه می‌گوییم حین پارک خودرو در سربالایی، حتماً فرمان خودرو به‌سمت چپ گرفته و خودرو در دنده یک قرار بگیرد که در صورت حرکت احتمالی خودرو، مجدداً چرخ خودرو به جدول برخورد پیدا کند و متوقف شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور عنوان کرد: بعضاً شاهدیم که والدین یا سایر افراد حین جابه‌جایی خودرو در پارکینگ منازل یا مجتمع‌های مسکونی، با کودکانی که احیاناً داخل پارکینگ مشغول بازی هستند، برخورد می‌کنند.

وی تأکید کرد: سانحه مذکور بسیار پلیس را دردمند و متأثر کرد؛ ما قبلاً نیز در حادثه‌ای مشابه شاهد بودیم که یک پسربچه داخل خودرویی قرار داشت که کنار راه متوقف بود، لحظاتی بعد پدر یا مادر از خودرو فاصله گرفته بودند که این پسربچه سر خود را از پنجره بیرون آورده بود و ناخودآگاه دست وی، با شاسی شیشه بالابر برخورد کرده است و متأسفانه این کودک به‌دلیل فشار به‌روی گردن و نارسایی در تنفس فوت کرد.

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: درست است که در حادثه چند روز قبل، پدر این فرزند قصد داشته است با استفاده از ریموت از دور، ایمنی وسیله نقلیه خود را بالا ببرد و چون کودک وی داخل خودرو قرار داشته است، این اتفاق دلخراش افتاده است اما به سایر خوانندگان این مطلب باید بگویم که همیشه و در همه حال باید مسائل ایمنی را مدنظر قرار دهند، نخست اینکه تنها گذاشتن یک کودک داخل خودرو و دور شدن از آن، به‌لحاظ ایمنی و مسائل حاشیه‌ای کار بسیار خطرناکی است، امکان دارد که آن بچه بخواهد با دنده، فرمان یا سوئیچ بازی کند و ممکن است حتی با پایین آوردن ترمز دستی، خودرو را به حرکت درآورد و اگر قرار است کودک در خودرو تنها گذاشته شود، باید کاملاً جلوی دید والدین قرار گیرد.

جهانی ادامه داد: مهمترین نکته حائز اهمیت در این حادثه که مردم نیز به آن توجه دارند، این است که چرا و چرا خودروهای ما حداقل آپشن‌های خودروهای خارجی را ندارند، به‌عنوان مثال اگر خودروهای تولید داخل نیز مانند خودروهای تولید خارج، سنسور مخصوص شیشه‌ها را داشته باشد، با قرار گرفتن یک مانع حین بالا رفتن شیشه، شیشه به‌طور اتوماتیک متوقف می‌شود و حتی به پایین بازمی‌گردد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور گفت: یعنی در خودروهایی که مجهز به این سنسورها هستند، به‌طور مثال اگر دست فرد روی شیشه قرار گیرد و دکمه، ریموت و شاسی زده شود، شیشه بالا نمی‌رود و به پایین بازمی‌گردد و اینجاست که ما بحث ایمنی خودرو را به‌صورت پیوسته مطرح می‌کنیم، اینجاست که مدعی ایمنی و سلامت مردم و زبان گویای مردم هستیم و از خودروسازان می‌خواهیم حتماً به مسائل ایمنی در خودرو توجه کنند، چه اشکالی دارد خودروهای مونتاژ داخل هم چنین آپشن‌هایی (سنسور) داشته باشند.

وی تأکید کرد: کسی برای ایمنی قطعاً از نظر مالی مقاومت نمی‌کند و اگر ایمنی باشد، هزینه آن را می‌پردازند.

این مقام انتظامی ضمن ابراز امیدواری برای اینکه هموطنان در حفظ جان کودکان تلاش کنند و اجازه ندهند 18 درصد از افرادی که در تصادفات و حوادث ترافیکی فوت می‌کنند، افراد زیر 18 سال باشند، یادآور شد: همچنین امیدواریم  خودروسازان سریعاً به فکر ایمنی و آرامش مردم باشند و به‌لحاظ ایمنی به تمام قسمت‌های خودرو و جوانب آن رسیدگی کنند، این مطالبه از خودروسازان، یک درخواست عمومی است و فقط مطالبه پلیس نیست./تسنیم

ارسال نظر